Film aan de Amstel

In het weekend van 9, 10 en 11 oktober 2015 vond voor de vierde keer het tweejaarlijkse Weesperzijde FILMfestival plaats in de Weesperzijdestrook, de buurt tussen Wibautstraat en Amstel. Het festival, met als thema ‘Film aan de Amstel’, is een ontmoetingsplaats waar het publiek kennis kan maken met de talrijke filmmakers die wonen en werken rond de Amstel. Nieuwe speelfilms, documentaires, televisiefilms, korte films en work in progress van vele gerenommeerde filmproductiehuizen worden vertoond, vaak in het bijzijn van de makers.

Hoofdgast acteertalent Gijs Blom kennen we van de film Jongens. Hij speelde in Sonny Boy en afgelopen zomer schitterde hij in de KRO-serie 4JIM.

Chambres d’amis
Producenten en andere filmprofessionals uit de Weesperzijdestrook en van de overzijde van de Amstel vertonen films bij hen thuis of op hun werkplek. De makers lichten hun werk toe en beantwoorden na de informele chambres d’amis-vertoningen vragen van het publiek.

VolksHOTEL hoofdlocatie FILMfestival 2015
Naast de chambres d’amis-thuisbioscopen (huiskamers en kantoren) heeft het festival dit jaar voor het eerst het VolksHOTEL aan de Wibautstraat als hoofdlocatie, met filmvertoningen, discussies, nagesprekken. Het VolksHOTEL is de centrale ontmoetingsplaats, waar men in het festivalcafé informeel met de makers na kan praten.

Hier wordt op vrijdagavond de openingsfilm vertoond en op zaterdagmiddag en –avond zijn er talkshows met de makers van een aantal festivalfilms. Filmmakers worden geïnterviewd en maken met filmfragmenten het publiek warm om hun werk tijdens het festival bij hen thuis, op kantoor of op andere bijzonder locaties in de buurt te komen bekijken.

Op zondagnamiddag wordt in het VolksHOTEL de slotfilm vertoond met afsluitende borrel in het festivalcafé.

Kick Off op de Hogeschool van Amsterdam
Op vrijdagmiddag zal FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA, een programma samenstellen rond films uit de buurt.

Ga naar het programma >