Filmfestival 2017 – 6, 7 en 8 oktober

WeesperzijdeFILMFestival 2017

Het vijfde Weesperzijde Filmfestival is een unieke samenwerking tussen gerenommeerde filmmakers documentairemakers en videokunstenaars in de Weesperzijdestrook.
Bezoek prachtige, prijswinnende speelfilms en documentaires op vrijdag in het Parool Theater en op zaterdag en zondag in Roeicentrum Berlagebrug.
Ontmoet regisseurs, acteurs en producenten bij de talkshow en de Q&A’s. En krijg een kijkje in de keuken tijdens ‘Film op locatie’ waarbij je een vertoning ziet van het laatste werk van filmmakers en producenten  in de buurt.

Programma
Het volledige programma, bestaat uit veel producties die ook op het Nederlands Film Festival waren te zien. Dit zijn enkele hoogtepunten, die je niet mag missen!
Ook zijn er films en documentaires die je kunt bekijken bij de makers. Een unieke kans om 'work in progress' te zien en daarover mee te praten!

Hoofdfilms

vrijdag 6 oktober 19.00 in Het Parool Theater (Toegang €5,-)
Tijdens de kick-off van het festival wordt Echt Herman Koch vertoond, waarbij Herman Koch en regisseur Pieter Verhoeff aanwezig zijn. (Na de film zullen Pieter en Herman vragen van bezoekers beantwoorden in een Q&A. Bekijk de trailer...

vrijdag 6 oktober 21.00 in Het Parool Theater (Toegang €5,-)
De film ‘Het Verlangen’ van Joram Lürsen.
Joram zal ook zelf aanwezig zijn en tijdens de Q&A vragen van het publiek beantwoorden. Bekijk de trailer...

Zaterdag 7 oktober 19.00 in Roeicentrum Berlagebrug. (toegang €5,-)
19.00 Gamechanger, Britanya en Jungle. Nagesprek met Ashar Medina (scenarioschrijver Jungle). Lees meer...

Zaterdag 7 oktober 21.00 in Roeicentrum Berlagebrug. (toegang €5,-)
Quality Time met Michiel Romeyn, die meespeelt in de film, en aan het einde vragen van het publiek zal beantwoorden. Bekijk de trailer...

Zondag 8 oktober 16.00 Roeicentrum Berlagebrug. (toegang €5,-)
Verrassingspreview met een toelichting door Joram Lürsen, gevolgd door de slotfilm RiphagenBekijk de trailer...
Bekijk de trailer van de verrassingspreview.

Film op Locatie

Zaterdag 7 oktober Volkshotel Betonnen zaal 10.00 – 13.00  Eigen werk van 2 filmers uit de Broedplaats. (gratis)

Zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober The Studenthotel  Classroom 3 10.00 – 15.00  een jeugdprogramma met Virtual Reality Lees meer…, , jeugdfilms en een deel van een TVserie. (Gratis) kijk hier...

Zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober Marci Panis 11.00 – 13.00The Cube, een multi-dimensionale video vertoning. (Gratis) Lees meer….

Zaterdag 7 oktober Hoofdlocatie Roeicentrum Berlagebrug 14.00 – 16.30. Diverse korte films m.m.v. de makers. (Gratis) Lees meer..

Zondag 8 oktober Hoofdlocatie Roeicentrum Berlagebrug14.00-16.00 Diverse korte films van jong talent. Lees meer…