Weesperzijdefestival 2020

Voor 26 september 2020 stond het WEESPERZIJDESTRAATFESTIVAL op de agenda.

Het organiserend team heeft i.v.m. corona moeten besluiten het straatfestival dit jaar niet door te laten gaan. We verschuiven de viering van het 25-jarig jubileum naar 25 september 2021. Houd daarom 25 september 2021 (Burendag) alvast vrij! 

Wel heeft het Weesperzijdefestival dit jaar op 26 september een visitekaartje afgegeven:

  • Zo was er tussen 9 uur 's morgens en 16 uur 's middags voor kinderen een speurtocht door de buurt. Het was een groot succes met zeker 100 deelnemers! Kinderen konden letters verzamelen, die tezamen een zin vormden. Aan het einde van de tocht werden de kinderen verrast met een ijsje van IJstraktatie
  • Tussen 12 uur en 15 uur zou er een kort muziek optreden zijn door Nova Zembla vanaf een boot op de Amstel, varend tussen Hesp en de Ysbreeker.  Door een regenbui kon dit helaas niet doorgaan, maar de sloep - met aan weerszijden grote banieren - heeft wel een rondvaart gemaakt. Op de banieren stond de aankondiging van het jubileumfestival voor 25 september 2021. Vooral in de stad trok de sloep veel bekijks.
  • In het jubileumjaar zijn we gestart met het maken van de WeesperzijdeVerhalenBundel. Tot 1 juni 2021 kan iedereen die een band heeft met de Weesperzijdestrook een bijdrage insturen. Liefst een verhaal met een relatie tot de buurt of het festival. De bundel zal op het jubileumfestival worden gepresenteerd. Kijk hier voor details

We houden je op de hoogte via onze Nieuwsbrief, Facebook en deze website. Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief als je dat nog niet hebt gedaan.