Programma (voorlopig)

VRIJDAG 9 OKTOBER

Kick Off
Op vrijdagmiddag zal FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HVA, een programma samenstellen rond films uit de buurt.

Openingsavond
Het festival opent op vrijdagavond in het VOLKSHOTEL met de feestelijke vertoning van een nieuwe speelfilm van een producent uit de buurt. Een deel van de cast en crew zijn daarbij aanwezig. Na afloop kan men napraten in het festivalcafé.

ZATERDAG 10 OKTOBER

Talkshow, festivaldiner, filmvertoningen
Op zaterdagmiddag is er in het VOLKSHOTEL een talkshow. Gesprekken met makers, filmfragmenten, vragen uit de zaal, muziek en bijvoorbeeld een column van een filmrecensent uit de buurt. Talkshow hosts zijn ook deze editie presentatoren, filmkenners of journalisten uit de buurt. Deelnemende film- en videomakers krijgen hier de gelegenheid het publiek warm te maken voor hun werk, wat bij hen thuis of op kantoor te zien is dat weekend. Na de talkshow worden er in de late namiddag en begin van de avond enkele films vertoond. Op deze avond is er de gelegenheid om na te praten, elkaar te ontmoeten, iets te drinken, een betaalbaar festivaldiner te nuttigen, zowel in het VOLKSHOTEL (Canvas op de 7e) als in enkele restaurants in de buurt.

2013_talkshow

Verslaggever Tim Dekkers interviewt filmmaker Rimco Haanstra tijdens het WeesperzijdeFILMfestival 2013

Chambres d’amis

Meet the makers. Op zaterdag en zondag ontvangen filmmakers u bij hen thuis, op hun werkplek of in een locatie vlak in de buurt. In hun chambre d’amis tonen zij u hun nieuwe of bestaande werk dat ze na afloop graag met u bespreken. Een gouden kans voor u, maar ook voor de makers. Zo vaak krijgen zij niet de kans rechtstreeks van hun publiek te horen wat dat vindt van speelfilm, documentaire, televisiedrama, commercial of videokunst.

ZONDAG 11 OKTOBER

Chambres d’amis
Ook op zondag ontvangen filmmakers u bij hen thuis.

Slotfilm en borrel
Op zondagnamiddag wordt in het VolksHOTEL de slotfilm vertoond en praten bezoekers en de filmmakers na.