Proef de Weesperzijde 2022

Niet alleen op artistiek gebied is de Weesperzijdestrook een bron van talent. Ook op culinair gebied is er in onze buurt veel te beleven. Veel gerenommeerde restaurants hebben er een plek gevonden. Hoewel ze het de afgelopen tijd moeilijk hebben gehad en nu kampen met personeelstekort willen een aantal zich graag presenteren tijdens het Weesperzijdefestival. Als vanouds verzorgt restaurant De Ysbreeker de drankjes. Ook Café HESP en BAM BOA zijn erbij. Nieuw op de proeverij is Traiteur en Slagerij VINCENT aan de Wibautstraat en Aziatisch afhaalrestaurant WOK020 aan de Weesperzijde. NEEMEREEN is weer present met heerlijk biologisch ijs uit zijn ijscokar op zonne-energie. 

De Ysbreeker - heeft nooit ontbroken en zal ook nu niet ontbreken! Zonder hun extra inspanningen was dit festival niet mogelijk! De Ysbreeker verzorgt naast de drank ook de frites en komt met verschillende hapjes.

VINCENT TRAITEUR & SLAGERIJ aan de Wibautstraat is een nieuwkomer bij Proef de Weesperzijde. Vincent verkoopt in zijn winkel gerechten, vleeswaren, kazen en wijnen. Op de proeverij presenteert hij zijn succesbroodje ‘Nieuwmarkt’, vernoemd naar de plek van zijn eerste vestiging. Ook heeft hij andere broodjes, waaronder een vegetarische. 

BAM BOA – Dit restaurant met de Portugees klinkende naam zit al weer een tijdje op de plek van Girassol. De zoons van de uitbaters van Girassol hebben het restaurant overgenomen en een nieuwe uitstraling gegeven. Ze presenteren nu gerechten uit de gehele wereld volgens het concept van shared dining. Op het festival zullen ze kleine hapjes aanbieden in combinatie met sangria. 

CAFÉ HESP – Al sinds 1890 aan de Weesperzijde, brengt in samenwerking met De Ysbreeker de keuze van de chefs. 

WOK020 – heeft ook een nieuwe eigenaar. Dit restaurant specialiseert zich in Aziatische hapjes. Ze maken wraps en spring rolls. Als bijzonderheid hebben ze ook bubbelthee, een populair drankje uit Taiwan. Het is een mix van ijsgekoelde of hete gezoete thee of melk. 

JOCY is een restaurant dat sinds zomer 2021 is gevestigd in de lounge van Sport City aan de Wibautstraat. Zij presenteert mindful food. Gezonde gerechten voor de sporters, gemaakt van duurzame en biologische producten. ‘Soms iets minder gezond, het draait allemaal om balans in het leven’. 

Neemereen, is de enige bakfiets op zonne-energie met verrukkelijk, biologisch ijs in zes smaken. De puurste ijskar. Lokaal, biologisch en duurzaam. William Ytsma doet voor de derde keer mee!

Bij de informatiekraam op het festivalterrein koop je voor € 12,50 een strippenkaart met 4 bonnen voor vier gerechten of drankjes. PIN ONLY

Win een diner voor twee of een andere mooie prijs!

Alle Fans, Vrienden en Liefhebbers van het Weesperzijdefestival dingen mee naar mooie prijzen, aangeboden door ondernemers in de buurt!

Proef de Weesperzijde

Proef de Weesperzijde

Diner of lunchbon
Safraan aan de Amstel geeft een Diner voor twee.    
The Breakfast club Wibautstraat stelt 5 tegoedbonnen voor een lunchgerecht ter beschikking.
Feed aan de Wibautstraat geeft een Dinerbon evenals
Côte Wispe aan de Weesperzijde.
Lunchroom JOCY biedt een lunch voor 2 personen aan.

Varen in een elektrische sloep
Mokumboot stelt als prijs 2 cadeaukaarten voor 2 uur varen ter beschikking.

Gratis sporten
SportCity Wibautstraat biedt gratis sportlessen en een waardebon voor een personal training aan. 

Tijdens het festival zullen onder de Vrienden van het Festival de prijzen verloot worden. Houd je vriend-nummer zaterdagmiddag dus bij de hand!

Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan snel!
Klik op onderstaande knop als je wilt meedingen naar deze prijzen!
Het kan nog tot 23 september 17.00 uur.